Няма продукти в количката Ви!
Продукти Актуализиране на количката
Shop Menu
Pin It

Нормалната еякулаторна функция е важен елемент от мъжката сексуалност и сериозно се отразява на качеството на живот както на мъжете, така и на сексуалните им партньори.

Еякулацията представлява процесът на отделяне на семенна течност от меатуса, последван от оргазъм.

Проблемите с еякулацията са едни от най-разпространените сексуални проблеми при мъжете. Трите основни разстройства, свързани с еякулаторната функция, са:

преждевременна еякулация
забавена еякулация
ретроградна еякулация

Еякулацията се задейства, когато мъжът достигне критично ниво на възбуда. Сексуалната стимулация предизвиква изпращане на химични съобщения и импулси от нервите в пениса през гръбначния мозък в мозъка, където други химични сигнали се изпращат обратно към пениса, причинявайки еякулация.

Еякулацията има две фази - емисия и същинска еякулация.

По време на първата фаза семепроводите контрактират с цел изтласкване на спермата към основата на пениса през простатната жлеза. Семенните мехурчета отделят секрети, които се съчетават със спермата за производство на еякулаторна течност. Еякулацията не може да бъде спряна на този етап.

През втората фаза мускулите в основата на пениса ритмично контрактират, принуждавайки излизането на еякулата от пениса (еякулация и оргазъм), докато шийката на пикочния мехур е контрактирана.

Оргазъм може да се случи без еякулация от пениса. Обикновено ерекцията се губи след еякулация.

Преждевременната еякулация е най-честият мъжки сексуален проблем и засяга мъже от всички възраст. Преждевременната еякулация възниква, когато мъжът не е в състояние да контролира времето на еякулация, и еякулира, преди той и / или неговият партньор да е получил сексуално удовлетворение. Това води до стрес, напрежение, неудовлетвореност в интимния живот.

Другите еякулаторни проблеми са по-рядко срещани в сравнение с преждевременната еякулация, но също могат да причинят страдание и незадоволеност в сексуалния живот.

Преждевременната еякулация е най-често срещаният еякулаторен проблем, при който мъжът еякулира твърде бързо по време на полов акт. Нарича се още ранна еякулация, бърза еякулация, бърз оргазъм, преждевременна кулминация.

Не съществува единна дефиниция на термина "преждевременна", но консенсус на експертите на Международната асоциация по сексуална медицина е одобрил дефиниция, включваща "еякулация, която винаги или почти винаги се случва преди или в рамките на около една минута" при започване на полов акт.

Много мъже не са сигурни колко време трябва да продължи "нормално" сексуалният акт преди еякулацията. Проучване сред 500 двойки от пет различни страни установило, че средното време между започването на вагиналния полов акт (влизането на пениса на мъжа във вагината на жената) и еякулацията на мъжа е около пет и половина минути. Въпреки това, е много индивидуално и не съществува определение колко време трябва да продължи половият акт.

Случайни епизоди на преждевременна еякулация са чести и не са причина за безпокойство. Въпреки това, ако около половината от опитите за полово сношение водят до преждевременна еякулация, може да се наложи лечение.

Повечето мъже с този еякулаторен проблем невинаги са го имали - те по-рано са еякулирали нормално. Такава преждевременна еякулация се посочва като "вторична".

По-рядко се срещат мъжете, които винаги са изпитвали преждевременна еякулация - откакто водят активен полов живот. Това е известно като първична преждевременна еякулация. В повечето случаи на първична преждевременна еякулация е налице невъзможност за забавяне на еякулацията по време на секс всеки ден или повечето пъти, както и произлизащите от състоянието чувство на срам или чувство на неудовлетвореност и въздействие върху качеството на живот, причинявайки избягване на сексуална интимност.

Забавената еякулация се класифицира като изпитване на значително забавяне, преди еякулацията да е възможна или неспособност за еякулация, въпреки че мъжът иска и ерекцията му е нормална.

Няма установено определение за описване на "колко време е твърде дълго", но постоянно (и нежелано) забавяне на еякулацията, което продължава 30-60 минути, може да предложи забавена еякулация. Освен това, ако мъжът не е в състояние да постигне еякулация най-малко половината от сексуалните актове, може да има забавена еякулация.

Както и при преждевременна еякулация, забавената еякулация може да бъде придобита или пожизнена. Първичната забавена еякулация е по-рядко срещана.

Забавена еякулация може да се случи във всички сексуални ситуации или само в определени ситуации - например мъжът може да бъде в състояние да еякулира нормално, когато мастурбира, но не и по време на секс.

Когато забавената еякулация се случва само в определени ситуации, обикновено има психологическа причина.

Ретроградната еякулация е по-рядък вид еякулаторен проблем. Това състояние настъпва, когато спермата се връща назад и навлиза в пикочния мехур, вместо да излиза от края на уретрата.

Основните симптоми на ретроградната еякулация включват липса на производство на сперма или само малко количество по време на еякулация и производство на мътна урина (поради спермата в нея), когато мъжът отиде за първи път до тоалетна след сексуален акт.

Мъже с ретроградна еякулация все още изпитват усещане за оргазъм и състоянието не представлява опасност за здравето. Въпреки това, то може да повлияе върху репродуктивната способност.

Причините за възникване на проблеми с еякулацията варират в зависимост от лицето, както и вида на проблема.

Еякулаторен проблем може често да има физически и психологически причини. Например, ако мъж преди е имал здравословно състояние, което причинява трудно поддържане на ерекция, сега може да предизвиква безпокойство, което води до преждевременна еякулация.

Причини за първична преждевременна еякулация

Редица възможни причини могат да доведат до първична преждевременна еякулация:

Привикване - много лекари смятат, че ранните сексуални преживявания могат да повлияят на бъдещето сексуално поведение. Например, ако тийнейджър привиква при мастурбация да еякулира бързо, за да не бъде уловен в такава ситуация, може да се окаже по-късно трудно да се прекъсне вредния навик.
Травматични сексуални преживявания - травматичен сексуален опит в ранна възраст понякога може да доведе до пожизнена сексуална тревожност и преждевременна еякулация. Преживяванията могат да варират от това да бъде уловен по време на мастурбация до сексуална злоупотреба.
Възпитание - за мъже, които са имали строго възпитание, при което сексуалната активност се счита за подходяща само при определени обстоятелства, като например след брака, може да се окаже трудно да се отпуснат по време на секс или да не бъдат в състояние да преодолеят убеждението, че сексът е нереден или грешен.
Биологични причини - няколко скорошни проучвания предполагат, че биологията може да играе роля в някои от случаите на първична преждевременна еякулация. Промени в нормалния модел на нервните сигнали при някои мъже, засегнати от еректилна дисфункция, могат да доведат до свръхчувствителност на пениса, което означава, че отнема много по-малко време за стимулация, която да доведе до еякулация.
Генетични влияния - проучвания наскоро са предложили, че мъже с първа степен роднина (баща, брат или син), който изпитва преждевременна еякулация, е по-вероятно да имат този проблем. Но тази генетична връзка все още не е доказана.

Причини за вторична преждевременна еякулация

Придобита преждевременна еякулация (преждевременна еякулация се развива при мъж, който преди това е имал анамнеза на нормална еякулация) може да бъде причинена от психологически и физически фактори.

Чести физически причини включват:

диабет
множествена склероза
заболяване на простатата
високо кръвно налягане
проблеми с щитовидната жлеза - при хиперфункция или хипофункция на щитовидната жлеза
употреба на наркотици
консумация на твърде много алкохол
Чести психологични причини включват:

депресия
стрес
нерешени проблеми, конфликти или проблеми в рамките на сексуална или емоционална връзка
безпокойство за сексуалната активност (често това е допринасящ фактор в началото на нова сексуална връзка или когато мъжът е имал предишни проблеми със сексуалната активност)

Причини за забавена еякулация

Както преждевременната еякулация, забавената еякулация може да бъде причинена от физически и психологически фактори.

Възможни психологически причини за забавяне на еякулацията са сходни с тези при преждевременна еякулация, например:

ранна сексуална травма
строго възпитание
проблеми във взаимоотношенията
стрес
депресия
Физически причини за забавяне на еякулацията включват:

диабет (обикновено само диабет тип 1)
увреждания на гръбначния мозък
множествена склероза
операция на пикочния мехур или на простатната жлеза
увеличаване на възрастта
Много лекарства могат да причинят забавена еякулация, включително:

антидепресанти, особено селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRIs)
лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане, като бета-блокери
антипсихотици, които са лекарства, използвани за лечение на епизоди на психоза
мускулни релаксанти, които се използват широко за лечение на болест на двигателния неврон и множествена склероза
мощни болкоуспокояващи

Причини за ретроградна еякулация

Ретроградна еякулация е причинена от увреждане на нервите или мускулите, които обграждат шийката на пикочния мехур (мястото, където уретрата се свързва с пикочния мехур).

Обикновено, когато мъжът еякулира, спермата се изтласква от тестисите и преминава през уретрата. Предотвратява се навлизането на спермата в пикочния мехур от мускулите около шийката на пикочния мехур, които се затварят плътно в момента на оргазъм.

Увреждане на околните мускули и нерви може да предотврати затварянето на шийката на пикочния мехур, което води до придвижване на спермата в пикочния мехур, а не нагоре през пикочния канал.

Най-честата причина за ретроградна еякулация е

хирургична намеса, свързана с простатната жлеза или пикочния мехур
Други причини са:

диабет
множествена склероза
прием на алфа-блокери

Лечение на проблеми с еякулацията

Ако мъжът има еякулаторни проблеми, причинени от физически състояния, лекарят трябва да бъде в състояние да предложи възможни варианти за лечение.

Лекуване на еякулаторни проблеми, причинени от психологически фактори, може да бъде по-голямо предизвикателство, но повечето мъже, които упорстват с лечението, имат успешни резултати.

Лечение на преждевременна еякулация

Лечението на преждевременна еякулация включва:

Самопомощ
Съществуват редица неща, които мъжът може да опита сам, преди да потърси медицинска помощ, като:

мастурбиране 1-2 часа преди секс
използване на по-плътен презерватив с цел намаляване на усещането
поемане дълбоко на въздух за спиране на еякулаторния рефлекс
правене на паузи по време на сексуалния акт и мислене за нещо скучно
Терапия за двойки
Ако мъжът се намира в дългосрочна връзка, може да се възползва от терапия за двойки. Целите на тази терапия са две. Първо, двойките са насърчавани да проучват въпроси, които могат да засегнат отношенията им, и им се дава съвети за решаването им. Второ, на двойките се показват техники, които могат да помогнат на мъжа да "забрави" навика на преждевременна еякулация.

Лекарства за лечение на преждевременна еякулация
Селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRIs) са предимно предназначени за лечение на депресия, но те също имат полезен страничен ефект на забавяне на еякулацията. Въпреки че селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина не са лицензирани за лечение на преждевременна еякулация, те все по-често се предписват за тази употреба.

Селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина, използвани за тази цел, включват:

пароксетин
сертралин
флуоксетин
При някои мъже с преждевременна еякулация може да настъпи подобрение в симптоматиката, веднага след като започнат лечението. Въпреки това, обикновено лекарствата трябва да се приемат 1-2 седмици, преди да се забележи цялостният ефект на лечението.

Чести странични ефекти на селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина включват:

умора
гадене и повръщане
диария
прекомерно изпотяване
Въпреки това, нежеланите реакции обикновено са леки и трябва да се подобрят след 2-3 седмици.

Медикамент от групата на селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина, известен като дапоксетин (dapoxetine), е специално създаден за лечение на преждевременна еякулация. От ноември 2013 г дапоксетинът е станал първото лекарство, лицензирано за преждевременна еякулация във Великобритания.

Дапоксетин действа много по-бързо от споменатите по-горе селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина и може да бъде използван "при необходимост". Ако е предписан дапоксетин, обикновено съветът е да бъде приет 1-3 часа преди секс, но не повече от веднъж на ден.

Dapoxetine не е подходящ за всички мъже с диагноза преждевременна еякулация. Например не се препоръчва за хора със сърдечни, бъбречни и чернодробни проблеми. Дапоксетин може да взаимодейства с други лекарства, като например други антидепресанти. Чести нежелани реакции на дапоксетина включват главоболие, виене на свят и гадене.

Употребата на локални анестетици, като лидокаин или прилокаин, може да бъде полезна, но могат да се прехвърлят и да се абсорбират във вагината, което води до намалена чувствителност. Презервативи могат да се използват и са ефективни, особено когато се комбинират с локални анестетици.

Лечението на забавена еякулация включва:

Секс терапия
Секс терапията е форма на консултиране, която използва комбинация от психотерапия и структурирани промени в сексуалния живот. Това може да помогне за увеличаване на чувството на удоволствие по време на секс и да направи по-лесна еякулацията.

По време на секс терапия пациентът ще има възможност да обсъди всички емоционални или психологически проблеми, свързани със сексуалността си и връзката си. Могат да бъдат препоръчани дейности, които да се пробват у дома, докато пациентът прави секс с партньора си. Те могат да включват:

гледане на еротични материали преди сексуалния акт, като видеоклипове и списания, за да се засили чувството за сексуална стимулация
еротични фантазии и "секс игри", за да направят секса по-вълнуващ
използването на лубриканти или гелове, които да направят физическия акт на секс по-комфортен и релаксиращ
използване на помощни средства, като вибратори, за да се увеличи удоволствието
Смяна на медикаменти
Има редица лекарства, които могат да се използват, ако се смята, че селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина причиняват забавена еякулация. Те включват:

амантадин - лекарство, първоначално предназначено за лечение на вирусни инфекции
бупропион - лекарство, първоначално предназначено при отказ от тютюнопушене
йохимбин - лекарство, първоначално предназначено за лечение на еректилна дисфункция
Тези лекарства помагат за блокирането на някои от химичните реакции на селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина, за които се смята, че допринасят за забавяне на еякулацията.

Лечение на ретроградна еякулация

Повечето хора не се нуждаят от лечение за ретроградната еякулация, тъй като те все още са в състояние да се насладят на здравословен сексуален живот и състоянието не оказва неблагоприятно въздействие върху здравето им.

Ако ретроградна еякулация е причинена чрез използване на някои лекарства, нормална еякулация обикновено ще се върне след спиране на медикамента.

Ако се налага лечение (обикновено се дължи на желанието за създаване на дете), могат да бъдат използвани лекарства за укрепване на мускулите около шийката на пикочния мехур. Псевдоефедрин (лекарство, често използвано като деконгестант) доказа, че е ефективен при лечение на ретроградна еякулация, причинена от диабет или операция.
Въпреки това, ако ретроградната еякулация е причинена от значително увреждане мускул или на нерв, лечение може да не е възможно.

На мъжете, които искат да имат деца, може да бъде взета сперма от урината им за използване при изкуствено оплождане или ин витро оплождане.

 Натурални средства за лечение на преждевременна еякулация

Преждевременната еякулация е източник на стрес на много хора по света. Точната причина за преждевременната еякулация все още не е известна. Според някои изследвания психологически проблеми, като стрес, тревожност и т.н., са отговорни основно за това състояние. По-рядко неврологични увреждания, инфекция на простатната жлеза могат да бъдат причини за преждевременна еякулация.

Задържането на еякулацията може да помогне за постигане на по-голямо удовлетворение на Вашия партньор.

Преждевременната еякулация е по-често срещана сред по-възрастните мъже. Въпреки това, тя също не е рядкост сред по-младото поколение мъже.

Преждевременната еякулация може да доведе до чувство на неудобство и липса на увереност в мъжа, тъй като не успява да задоволи както своя партньор, така и себе си.

Преди да посегнете към лекарства, които могат да доведат до множество други странични ефекти и нарушения, опитайте средствата от алтернативната медицина.

Преждевременната еякулация може да бъде ефективно излекувана с помощта на натурални средства:

Лук

Семената на зеления лук действат като афродизиак и по този начин може да помогнат за контролиране на преждевременната еякулация чрез удължаване на сексуалните възможности.

Вземете една лъжица семена от зелен лук и ги добавете към чаша вода. Разбъркайте добре и пийте преди всяко хранене. Това ще подобри Вашата издръжливост и способност, за да контролирате Вашата еякулация.

Белият сорт лук също е чудесен афродизиак, който може да укрепне репродуктивните органи и да предотврати преждевременната еякулация. Просто яжте лук всеки ден, за да се насладите на ползите от него.

Лук кромид

Ашваганда (индийски женшен)

Аюрведа лекът ашваганда (индийски женшен), който е много популярен в Индия, може да лекува редица сексуални проблеми при мъжете, включително проблема с преждевременната еякулация. Билката повишава либидото, което е важен фактор, спомагащ за контролиране на преждевременната еякулация чрез засилване и удължаване на сексуалното удоволствие. Ашваганда осигурява физическа издръжливост и лекува еректилна дисфункция и импотентност.

Индийски женшен, Зимна череша, Псевдоженшен, Ашваганда

Джинджифил и мед

Джинджифилът помага за загряване на тялото и подобряване на кръвообращението. Консумирането на джинджифил подобрява притока на кръв към половия член, както и е полезно за задържане на ерекцията и предотвратяване на преждевременната еякулация.

Вземете половин чаена лъжичка джинджифил и същото количество мед и добавете към чаша топло мляко. Изпийте преди полов акт и със сигурност ще забележите промяната.

Джинджифил, Исиот, Джинджър

 Бамя

Известно е, че бамя на прах лекува преждевременната еякулация.

Вземете около 10 грама прах от бамя и добавете в чаша топло мляко. Прибавете 2 супени лъжици кристална захар и пийте тази смес всяка вечер. Извършвайки тази процедура най-малко месец, ще усетите подобрение на проблема с преждевременната еякулация.

Чесън

Чесънът също може да каже ефекти при лечение на преждевременна еякулация и други проблеми при мъжете.

Дъвченето на 3-4 скилидки чесън може да помогне за намаляване на еректилната дисфункция, а също и на преждевременната еякулация.

Моркови и яйца

Нарежете два моркова и ги смесете с половин варено яйце. Добавете една супена лъжица мед. Може да приемате всеки ден в продължение на три месеца. Ще почувствате бавно видима разлика и ще се почувствате много по-добре след три месеца.

След като преждевременната еякулация е под контрол, може да се намали приема на този натурален лек.

 Аспержи

Аспержите са свързани с няколко ползи за мъжкото здраве. Основното при тях е положителното им въздействие при стимулиране на сексуалното желание при мъжете. Аспержите са богати на няколко витамини и минерали, включително витамин Е.

Преждевременната еякулация може да се третира с корен от аспержи. Вземете около 20 грама корен от аспержи и го сварете заедно с чаша мляко. Може да консумирате след прецеждане на млякото. Правете това два пъти дневно за контролиране на преждевременната еякулация и излекуването й.

 Рициново масло

Преждевременната еякулация при по-възрастни мъже може да бъде резултат от проблеми, свързани с простатата. С цел контрол на проблемите с простатата и предотвратяване на възникването им може да се използва рициново масло за масажиране на простатната жлеза.

Нанесете рициново масло в перинеалната област, която е зоната между аналния отвор и тестисите. Масажирайте с кръгови движения и след това с по-дълги, нежни движения, започвайки от ануса към основата на половия член.

Бадеми и шафран

Шафранът е добре известен със своето свойство за подобряване на либидото. Вземете 10 бадема и ги накиснете във вода през цялата нощ. След като ги обелите, поставете бадемите в блендер. Добавете чаша горещо краве мляко, щипка кардамон, джинджифил и шафран към смлените бадеми. Всяка сутрин пийте тази смес.

Черен шоколад

Смята се, че черният шоколад е една от храните, които лекуват преждевременна еякулация. Той стимулира притока на кръв към мъжкия полов орган. Черният шоколад съдържа L-аргинин, важна аминокиселина, която регулира хормоналното производство в организма.

Авокадо

Често наричано плод-чудо, авокадото е богато на няколко витамини, включително С, К и В. Витамин К помага за регулирането на приток на кръв към важните органи в тялото. Също така, авокадото е богато на протеини и фибри, които действат като естествени сексуални стимулатори.

Орехи

Орехите лекуват импотентност, еректилна дисфункция, а също и преждевременна еякулация. Те са богати на протеини и важни минерали.

Женшен

Женшенът е изключително популярна билка за лечение на различни физически проблеми, включително преждевременна еякулация. Консумирайте половин чаена лъжичка от болката след обяд и след вечеря с топло козе или краве мляко.

Естествени афродизиаци

Естествени афродизиаци могат да подобрят Вашето либидо и да предотвратят преждевременната еякулация. Те включват: моркови, семена от копър, целина, банани, чесън, лук, джинджифил, миди, маруля и др.

Включването на тези храни в ежедневната Ви диета ще гарантира, че ще се освободите от сексуални проблеми, включително преждевременна еякулация.

Физикални методи

Преждевременната еякулация може да се контролира чрез практикуване на някои физикални методи по време на полов акт.

По време на полов акт, когато сте на път да получите оргазъм, можете да извадите половия член от влагалището и изчакайте около 30 секунди, след което можете да продължите половата активност. Това ще Ви помогне да предотвратите Вашата еякулация и да получите по-голяма контрол над ерекцията.

 Кегел упражнения

Някои укрепващи упражнения могат да помогнат за подобряване на Вашата издръжливост и контрол на еякулацията. Кегел упражненията са упражнения, които могат да укрепят тазовите мускули, помагащи при задържане на ерекция, а също и в контролирането на преждевременна еякулация. Това са лесни упражнения, които може да направите навсякъде, където сте.

Застенете прави и свийте мускулите в задните си части. По същия начин свийте мускулите, които контролират уринирането. Задръжте за 10-15 секунди и отпуснете. Това ще засили Вашите тазови мускули и ще подобри способността за контрол на еякулацията. Правете това 15-20 пъти на ден за добри резултати.

Техника "стоп-старт"

Техниката "стоп-старт" включва стимулиране на половия член и спиране на мастурбацията почти до точката на еякулацията. Спрете стимулацията за 30-60 секунди и започнете отново, когато сте възвърнали контрола си. Тази процедура се повтаря 3-4 пъти - спирате и "почивате" всеки път, когато почувствате, че сте на път да получите оргазъм. Накрая позволете на еякулацията да се случи. След много такива сесии ще увеличите контрола върху еякулацията си. Последователна практика ще доведе до резултати.

Техника с притискане (скуиз техника)

Техниката с притискане (скуиз техника) се изразява в притискане в продължение на няколко секунди в основата на главичката на половия член при полов акт, когато мъжът почувства, че е близо до еякулация. Спрете да правите секс в продължение на 30 секунди, а след това започнете отново. Това спира еякулацията, но може да повлияе на ерекцията, поне докато половият член не се стимулира отново. Можете да повторите тази процедура 4-5 пъти, докато решите вече да не отлагате оргазма.

За да бъде ефективен този метод, трябва да се използва в продължение на няколко месеца и това изисква голямо постоянство от мъжа и неговия партньор. Идеята на тази техника е, че след известно време мъжът ще е в състояние да забави бъдещата еякулация.

Допълнителни съвети

Допълнителни съвети за забавяне на еякулацията и предотвратяване на преждевременна еякулация включват:

Съсредоточете мислите си върху нещо друго: нещо разсейващо, скучно или досадно. Това може да помогне за забавяне на еякулацията.
Опитвайки се да спрете постоянно или да намалите до голяма степен употребата на алкохол, тютюн. Това може да подобри контрола върху еякулацията.
Друг съвет за забавяне на еякулацията е да се използват презервативи, така че да се намали чувствителността на пениса.
Някои мъже препоръчват сексуални пози, като лежане по гръб, които помагат за забавяне на еякулацията.
Мастурбацията няколко часа преди полов акт може да е полезна.
По-дълга любовна игра може да помогне за увеличаване на удовлетвореността на партньора, както и да забави Вашата еякулация. По-дългата любовна игра може да подобри връзката чрез намаляване на незадоволяването, разочарованието и тревожността, свързана с представянето в интимните отношения.
Честа на смяна на сексуалните пози не осигурява оптимална стимулация, които може да забави оргазма.
Поемете дълбоко въздух преди еякулация - това може да забави оргазма чрез забавяне на еякулацията и стимулацията.

 

Pin It

Здравни проблеми

Акне
Алергия
Алкохолизъм
Анална фисура
Анемия
Апендицит
Астма
Атеросклероза
Атрофия
Безплодие
Болест на Паркинсон
Бронхит
Бременност
Вагинално течение
Варицела
Високо кръвно
Висок холестерол
Витилиго
Въшки
Глаукома
Грип
Гъбички
Далекогледство
Депресия
Диабет
Детски хемангиоми
Дребна шарка
Ендометриоза
Еректилна дисфункция
Запек
Затлъстяване
Защита от насекоми
Зъбен камък
Избелване на зъби
Инсулт
Инфаркт
Инконтиненция на урина
Камъни в бъбреците
Кариес
Катаракта
Колики
Кога да потърсим лекар при грип?
Косопад
Контрацепция
Късогледство
Кървене на венците
Макулна дегенерация
Мигрена
Менопауза
Миома
Остеопороза
Псориазис
Проблеми с еякулацията
Проблеми с мъдреците
Панкреатит
Разширени вени
Рахит
Рак на гърдата
Рак на гърдата
Разстройство
Рак на простатата
Сърдечна недостатъчност
СИНДРОМ НА СУХОТО ОКО
Синдром на сухото око
Синузит
Спортен травматизъм
Скарлатина
Сърдечни аритмии
Синдром на поликистозните яйчници
Сексуални проблеми
СПИН
Сърдечни клапни пороци
Устна хигиена
Хламидиална инфекция на гениталиите
Хемороиди
Хепатит
Херния
Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)
Целулит
Цистит
Човешки папилома вирус (HPV)
ЧОВЕШКИЯТ ПАПИЛОМА ВИРУС (HPV)
Язва

Безплатна доставка за поръчки на стойност над 49 лв.

Доставка за Пловдив за поръчки под 39 лв. - 2.99 лв. - до адрес.

Поръчка по телефона:

Поръчки по телефона може да правите само от Понеделник до Петък 9-18 часа.

Изберете продуктите които желаете да закупите и ни се обадете на телефони: 0885881076.

Наш служител ще запише поръчката Ви.

Следвайте ни във Facebook!

Интересни публикации

Абонирайте се за новини и промоции!
bg Bulgarian af Afrikaans sq Albanian ar Arabic hy Armenian az Azerbaijani eu Basque be Belarusian ca Catalan zh-CN Chinese (Simplified) zh-TW Chinese (Traditional) hr Croatian cs Czech da Danish nl Dutch en English et Estonian tl Filipino fi Finnish fr French gl Galician ka Georgian de German el Greek ht Haitian Creole iw Hebrew hi Hindi hu Hungarian is Icelandic id Indonesian ga Irish it Italian ja Japanese ko Korean lv Latvian lt Lithuanian mk Macedonian ms Malay mt Maltese no Norwegian fa Persian pl Polish pt Portuguese ro Romanian ru Russian sr Serbian sk Slovak sl Slovenian es Spanish sw Swahili sv Swedish th Thai tr Turkish uk Ukrainian ur Urdu vi Vietnamese cy Welsh yi Yiddish
Google translate  

Търсене по зона на тялото