Няма продукти в количката Ви!
Продукти Актуализиране на количката
Shop Menu
Pin It

Какъв тип рак на гърдата имам?

Ракът на гърдата не е единична болест. Има много видове рак и те могат да имат различни последици. Ракът на гърдата варира от локален рак до разпространение, което води до поява на метастази. Тук се включват и рак на млечната жлеза, като например колоидни карциноми и папиларни карциноми, които имат много по-благоприятна перспектива (прогноза) в сравнение с другите по-често срещани видове рак на гърдата.

Прецизна диагноза

Важността на прецизната диагноза не може да бъде преувеличена. Точната диагноза е тази, която определя препоръчителното лечение. Лечението се определя индивидуално според специфичния тип рак на гърдата, както и състоянието на пациента.

Какво да се направи, за да се предотврати разпространението на рака в други области на същата или на другата гърда?

За съжаление, има пациенти, които могат да имат повече от една увредена област на същата гърда и дори злокачествено образувание и на другата гърда. Ако това се случи, то е добре да се смени веднага приложеното до момента лечение. От първостепенна важност е да намерите лекар, който ще изследва стадия на болестта, ще определи тумора и ще гарантира, че няма злокачествено разпространение в други области. Понякога идентифицирането на тези „второстепенни“ зони изисква внимателен преглед на мамографиите. Задължително изискайте от лекаря преглед от различни ъгли и специално изследване на гърдите с ултразвук и друга съвременна апаратура.

Какъв екип от медици може да ми помогне за точно диагностициране?

Добре организиран екип от патолог, хирург и рентгенолог е обикновено най-добрият избор що се отнася до решение относно лечението. Съвет от целия екип е нужен по време на биопсии и всякаква операция с цел отстраняване на тумора, за да се гарантира най-добрия шанс за благоприятен изход за пациента.

Може ли моите резултати от биопсия да бъдат ли прегледани от патолог в друг медицински център?

Винаги трябва да е възможно да изпратите слайдове от вашата биопсия на друг патолог в друг диагностичен център. На първо място, не трябва да се прибързва с терапия, ракът на гърдата почти никога не е извънредна ситуация, ако е в начален стадий. Прилагането на най-доброто лечение зависи от доброто, задълбочено диагностициране и анализ от патолог, както и пълно изследване и на двете гърди. Трябва да обсъдите това с Вашия лекуващ екип. Второ, добрият патолог никога не е обиден от искане за друго становище.

Как да се предпазя от рак на гърдата?

Нашето модерн общество е будно 24ч на ден. Изглежда, че нищо не може да ни спре освен нас самите. Понякога имаме проблеми със съня или просто си налагаме да не спим за сметка на други действия. Работа на смени, пътуване със смяна часовата зона, оскъдна светлина- всичко уж прави животът по-добър, гъвкав и разнообразен. Да, но нашите естествени биоритми трябва да се адаптират към почти продължителното излагане на светлина, замърсяване и т.н. Мислите ли, че това няма последици? За да се предпазите от рак на гърдата, трявва да поддържате своя биологичен часовник към нормален ритъм. Работата през нощта води до потенциален риск от поява на рак на гърдата. Последните медицински изследвания сочат, че хората, които работят на смени са потенциално застрашени от поява на ракови заболявания. Ако пиете често алкохол, пушите цигари или работата ви е свързана с често променяне на начина на живот и води до постоянен стрес, то сте постоянно изложени на риск за поява на ракови заболявания.

Pin It

Здравни проблеми

Акне
Алергия
Алкохолизъм
Анална фисура
Анемия
Апендицит
Астма
Атеросклероза
Атрофия
Безплодие
Болест на Паркинсон
Бронхит
Бременност
Вагинално течение
Варицела
Високо кръвно
Висок холестерол
Витилиго
Въшки
Глаукома
Грип
Гъбички
Далекогледство
Депресия
Диабет
Детски хемангиоми
Дребна шарка
Ендометриоза
Еректилна дисфункция
Запек
Затлъстяване
Защита от насекоми
Зъбен камък
Избелване на зъби
Инсулт
Инфаркт
Инконтиненция на урина
Камъни в бъбреците
Кариес
Катаракта
Колики
Кога да потърсим лекар при грип?
Косопад
Контрацепция
Късогледство
Кървене на венците
Макулна дегенерация
Мигрена
Менопауза
Миома
Остеопороза
Псориазис
Проблеми с еякулацията
Проблеми с мъдреците
Панкреатит
Разширени вени
Рахит
Рак на гърдата
Рак на гърдата
Разстройство
Рак на простатата
Сърдечна недостатъчност
СИНДРОМ НА СУХОТО ОКО
Синдром на сухото око
Синузит
Спортен травматизъм
Скарлатина
Сърдечни аритмии
Синдром на поликистозните яйчници
Сексуални проблеми
СПИН
Сърдечни клапни пороци
Устна хигиена
Хламидиална инфекция на гениталиите
Хемороиди
Хепатит
Херния
Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)
Целулит
Цистит
Човешки папилома вирус (HPV)
ЧОВЕШКИЯТ ПАПИЛОМА ВИРУС (HPV)
Язва

Безплатна доставка за поръчки на стойност над 49 лв.

Доставка за Пловдив за поръчки под 39 лв. - 2.99 лв. - до адрес.

Поръчка по телефона:

Поръчки по телефона може да правите само от Понеделник до Петък 9-18 часа.

Изберете продуктите които желаете да закупите и ни се обадете на телефони: 0885881076.

Наш служител ще запише поръчката Ви.

Следвайте ни във Facebook!

Интересни публикации

Абонирайте се за новини и промоции!
bg Bulgarian af Afrikaans sq Albanian ar Arabic hy Armenian az Azerbaijani eu Basque be Belarusian ca Catalan zh-CN Chinese (Simplified) zh-TW Chinese (Traditional) hr Croatian cs Czech da Danish nl Dutch en English et Estonian tl Filipino fi Finnish fr French gl Galician ka Georgian de German el Greek ht Haitian Creole iw Hebrew hi Hindi hu Hungarian is Icelandic id Indonesian ga Irish it Italian ja Japanese ko Korean lv Latvian lt Lithuanian mk Macedonian ms Malay mt Maltese no Norwegian fa Persian pl Polish pt Portuguese ro Romanian ru Russian sr Serbian sk Slovak sl Slovenian es Spanish sw Swahili sv Swedish th Thai tr Turkish uk Ukrainian ur Urdu vi Vietnamese cy Welsh yi Yiddish
Google translate  

Търсене по зона на тялото